weight-plates

Personal training

Wat is Personal Training?

Personal training omvat één op één begeleiding tijdens je trainingen en coachingsmomenten. Jouw trainer bepaalt vooraf samen met jou jouw doel. Vervolgens verzorgt je trainer de aanpak, opbouw en soort trainingen. Jij hoeft slechts te komen opdagen en de training uit te voeren die de trainer voor jouw heeft gemaakt. Ook de evaluatie van de trainingen komt voor de rekening van jouw trainer. Hij/zij is degene met de expertise om jou naar je doel te begeleiden.

Hoewel de meeste tijd zal worden besteed aan de training, kunnen er ook coachingsmomenten zijn. Dit is afhankelijk van jouw doel. Stel, je wilt afvallen. Dan zijn coachingsmomenten om je voeding op orde te krijgen ook relevant. Wil je werken aan je hele gezondheid, dan kan je hele leefstijl onder de loep worden genomen.

Sommige Personal Trainers laten je voor een deel zelfstandig trainen en komen slechts af en toe bij je kijken. Bij ons is Personal Training écht personal training: we laten je geen moment alleen en zullen je op elk klein detail instrueren om ervoor te zorgen dat jij de juiste trainingsprikkel afgeeft en niet je lichaam kapot maakt in het proces.

Wat kun je verwachten van een Personal Trainer?

Ontzorgt worden op een professionele manier. Een goede gepassioneerde trainer is betrokken bij jouw doel. Hij wil dat jij je doelt haalt en gebruikt zijn expertise om jou hierbij te helpen. Hij bepaalt van begin tot eind wat jij moet doen om je doel te behalen. Hoewel een trainer je wel kan betrekken in het proces om je voorkeur voor eten of trainingsvorm te kiezen, is hij degene die jou uitlegt wat jij moet doen. Tijdens je training coacht hij jou om precies dat te doen wat jij nodig hebt. Plus, hij monitort je resultaten om je trainingen volledig op jou aan te laten passen.

Wij houden bijvoorbeeld alles bij in de app die wij apart voor onze specifieke trainingsmethode hebben ontwikkeld. Dit maakt analyseren objectief en zorgt ervoor dat jij zelf mee kunt kijken hoe snel je progressie boekt.

Proef sessie Personal Training

Een Personal Training traject aangaan is een behoorlijk commitment. Voordat je zo’n traject ingaat, wil je wel weten wat je kunt verwachten en wie je kunt verwachten. Een proefsessie is daarom een goede oplossing. Tijdens een proefsessie kun je kennismaken met jouw toekomstige trainer. Je kunt zien of er een klik is. Tijdens de proefsessie kun je ervaren of de trainingsstijl jou bevalt, alsook of jij de manier van begeleiden prettig vindt. Gaande weg zul je merken dat je toch nog met meer vragen zit dan je aanvankelijk had verwacht. Hoe zit het eigenlijk met parkeren? Kan ik ook douchen na het sporten? Wat als ik zelf ook nog even wil blijven fietsen of hardlopen op één van de apparaten?

Kosten Personal Training

De tarieven van Personal Training kunnen behoorlijk verschillen van elkaar. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de 50 en 100 euro per uur. Dit verschilt per locatie en per trainer.

Bovendien hebben sommige trainers meer tijd nodig om jouw doel te halen dan anderen. Zo vragen de meeste trainers toch wel dat je ten minste twee keer per week een uur komt trainen.

Onze focus ligt op drie punten: effectief, efficiënt en veilig trainen. De eerste twee maakt dat wij bijna iedereen slechts één keer per week trainen. Een sessie duurt bij ons vrijwel nooit een heel uur. Eerder 45 minuten of slechts een half uurtje.

Soort Personal Trainer

Net zoals in elk vakgebied, dragen mensen dezelfde functienaam, maar loopt de kwaliteit van hun werk gigantisch uiteen. Zo is dit ook voor Personal Trainers zo. Daarnaast kun je onderscheid maken in een trainingsstijl. Grofweg kun je drie stijlen onderscheiden:

Drillmaster

Motivator

Instructeur


Een trainer hoeft niet één stijl te hebben. Hij/zij kan rollen op zich nemen. Evenwel heeft een trainer doorgaans een natuurlijke voorkeur. Zo zijn wij eerder instructeurs/leraren, die gedetailleerde instructies geven.


Wat kan een trainingsdoel zijn?

Dit kunnen er meerdere zijn. Ik som de meest voorkomende op:

 • (verantwoord) afvallen
 • Conditie verbeteren
 • Fitter worden/meer energie krijgen
 • Spierkracht vergroten
 • Flexibiliteit/mobiliteit verbeteren
 • Gezondheid verbeteren
 • Lichamelijke klachten verhelpen
 • Preventief langetermijngezondheid waarborgen


Wat zijn de voordelen van een Personal Trainer?

Een trainer kan verschillende voordelen hebben voor jou. Dit zijn de voordelen die veelal worden genoemd:

 • Vertrouwen op een effectieve en veilige training
 • Zelf niet meer hoeven na te denken over sporten
 • Een stok achter de deur
 • Gemotiveerd worden
 • Iemand hebben om advies te geven over je leefstijl
 • Training wordt op jou aangepast

Ondertussen nieuwsgierig geworden naar een sessie met een Personal Trainer?

PLAN EEN GRATIS PROEFSESSIE

Plan een gratis proefsessie