Ga naar de inhoud

Hoeveel kost een personal trainer bij ons?

Bij ons hoef je niet te kijken naar de personal trainer kosten per uur, want onze Slim Trainen methode maakt dat onze sessies maximaal 45 minuten duren. Daar zit het voedingsadvies bij in. Onze grootste focus ligt op effectiviteit en tijdsefficiëntie. Daarom focussen wij ons al jaren op het vinden van de belangrijkste 5% inspanning dat verantwoordelijk is voor 95% van al je resultaat. Wij hebben deze gevonden, zowel voor training als voeding. Daarom train je veelal maar één keer per week bij ons en behaal je je doelen. Maar, wat kost een personal trainer bij ons nu? De kosten voor personal training bij ons liggen op €53,- per sessie. Alles zit bij de prijs in – voedingsadvies, administratieve kosten, et cetera. Verder betaal je ook niet voor een apart abonnement bij de sportschool.

 

Waarom verschillen de kosten personal training per uur?

Hoeveel een personal trainer kost kan verschillen vanwege de kwaliteit, de ervaring en expertise. Dat ligt redelijk voor de hand. Echter, verschillen de prijzen ook als je een “groot” pakket in één keer betaalt. Dan zijn de kosten per personal training sessie lager. Echter, moet je hierbij de kritische vraag stellen: waarom is de prijs per sessie dan lager? Is de kwaliteit van de trainer dan ook minder? Ooit gehoord van een fysiotherapeut die je korting geeft omdat je niet één, maar twee kruisbanden hebt gescheurd? Nee. Logisch ook, want de kwaliteit die hij levert per uur blijft hetzelfde. Vaak verraadt een aanbieding in de personal training dan ook de mate waarin een personal trainer zichzelf serieus neemt. Een trainer die daadwerkelijk overtuigd is van de kwaliteit van zijn sessies, hoeft zijn eigen werkuren niet te devalueren.

Joeri Zwart
Personal trainer instrueert klant - Joeri Zwart

Wat kost een personal trainer als je wilt afvallen?

Het verlagen van je vetpercentage is met name een kwestie van je voeding op orde krijgen. Training is vooral ondersteunend aan het verbranden van calorieën. Daarbij vervult de juiste vorm van training een belangrijke rol in effectief vet verbranden. Hier hoef je niet vaak voor te trainen. Met één keer per week lukt het om in een gematigd tempo af te vallen. Wil je in een versneld tempo afvallen dan heb je baat bij een tweede keer training. Hoewel je niet vaak hoeft te trainen, moet de intensiteit wel hoog liggen tijdens je training. Als je echt intensief traint, kun je ook niet lang trainen. Twee keer in de week trainen, kost bij ons dus iets meer dan €100 euro per week.

Hoeveel kost een personal trainer voor een strakker lichaam en een fitter lijf?

Het antwoord hiervoor komt overeen met de bovenstaande alinea: met twee keer per week kun je dit sowieso behalen, maar zelfs met één keer per week kom je al een heel eind. Met één keer per week duurt het alleen iets langer voordat je op het niveau bent waar je op wilt zijn. De invulling aan de workouts en de voeding zal wel anders zijn. Immers, een workout mag niet ten koste gaan van jouw energielevel de dag erna. Hier is een pragmatisch en gestructureerde opbouw in je workouts vereist. We kijken hier dus goed naar je startniveau en passen daar de trainingen op aan. Je voeding en de voorkeuren hierin worden op je doelen toegespitst. Jouw voorkeuren zijn hierin belangrijk, omdat het wel vol te houden moet zijn. Immers, tijdelijke aanpassing van je voeding leidt tot tijdelijke resultaten.

Wat kost een personal trainer als je een volledige transformatie wilt?

Een volledige transformatie van je lichaam – en daarmee je leefstijl – vraagt drie personal training sessies per week. Vaker is meestal overkill. Met drie keer week is de frequentie zo hoog dat je trainer je gemotiveerd en gedisciplineerd kan houden om je leefstijl om te gooien. Daarbij zie je met drie personal training sessies per week een transformatie van je lichaam. Je komt hiermee bij ons op iets minder dan €150,- per week uit. Je vetpercentage zal snel dalen, terwijl tegelijkertijd je spiermassa wel groeit. Om te voorkomen dat je vermoeid, of overtraind raakt, of zelfs roofbouw pleegt op je lichaam, helpt je personal trainer je om de juiste balans te vinden in workouts en je eetpatroon. Jij wordt op dat moment ontzorgt doordat je simpelweg moet komen opdagen voor de trainingen (deze zijn voor jou voorbereid en bij elke oefening zorgt jouw personal trainer ervoor dat je het maximaal uit elke herhaling haalt) en te eten wat je trainer in overleg met jou heeft bepaald.

Samengevat, er zijn een aantal variabelen die bepalen hoeveel een personal trainer kost:

  • Ervaring en expertise van een trainer
  • Bijkomende kosten, zoals apart voedingsadvies, abonnement bij de sportschool, health checks, metingen en administratieve kosten
  • Grootte van het pakket (bij sommige trainers)
  • Jouw doelen

De kosten voor personal training neem je natuurlijk mee in je overweging voor welke personal trainer je kiest. Echter, probeer ook een juiste inschatting te maken van de kwaliteit van de personal trainer. Kijk onder meer naar de hoeveelheid en inhoud van de Google reviews. Wat echte mensen te zeggen hebben over de trainer(s) is vaak waardevol om een goed beeld te krijgen van de tevredenheid van anderen. Screen ten minste door een aantal reviews heen om te onderzoeken wat ze zeggen over de trainer. Zijn de mensen tevreden over dezelfde punten die voor jou belangrijk zijn? Spreken ze van behaalde resultaten of alleen dat ze training leuk vinden? Als laatste, moet je – hoe cliché het ook is – een klik hebben met je trainer.

Vraag meer informatie over personal training

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Wat is je naam?(Vereist)
Ik heb interesse in:
We kunnen jou het beste bereiken door te
joeri-zwart-whatsapp