Ga naar de inhoud

Mijn doel was om van mijn rugklachten af te komen, het liefst voor goed. Ik had de laatste 20 jaar last van mijn rug. Bukken en omdraaien in bed was een drama en wanneer er veel stress was, kon ik amper lopen, zitten en staan. Toen ik begon met deze manier van sporten kon ik op dat moment niet eens normaal fietsen.

Ik ben nu ruim anderhalf jaar helemaal van mijn rugklachten af. Ik kan alles weer doen en bukken en zware dingen tillen is geen probleem meer. Het is niet weer teruggekomen. Ook niet na een verhuizing en andere stress momenten.

3De begeleiding die ik kreeg en krijg is super fijn. Er wordt goed meegedacht in wat wel of niet lukt. En toch elke keer op een goede manier de grens opzoeken.

Het is erg fijn dat je, doordat er een afspraak staat, een stok achter de deur hebt. Doordat de training niet lang duurt is het ook goed in mijn drukke agenda in te plannen twee keer per week. En zodra je merkt dat de training helpt is dat een nog grotere motivatie om door te gaan en je grenzen te verleggen.

Ik was na ruim een half jaar grotendeels van mijn klachten af. Af en toe bij een beweging nog wat last maar ook dat is helemaal verdwenen.

Het heeft mij opgeleverd dat ik pijnvrij kan leven en mijn werk, hobbies en huishouden weer kan doen zonder last van mijn rug te hebben en te krijgen. Had ik dit maar 20 jaar eerder gedaan.

Na 20 jaren rugpijn, nu klachtenvrij

joeri-zwart-whatsapp