Ga naar de inhoud
Close up van dumbbells - Joeri Zwart
Kettlebells - Joeri Zwart

Onze genen maken dagelijks beslissingen op basis van chemische informatie die ze ontvangen afhankelijk van wat je eet. En dat is niet alleen beperkt tot informatie over de nutriënten zelf: onze genen krijgen óók informatie binnen afhankelijk van de oorsprong van wat je eet. In zekere zin programmeert deze informatie je genen.

Voeding kunnen we dus ook meer zien als een taal die informatie uit de omgeving overbrengt aan onze genen. Dit kan een gunstige programmering zijn die onze gezondheid waarborgt, of een ongunstige die leidt tot ziekte.

Zo kun je je geven tot een behoorlijke mate ook programmeren om je lichaam meer in een staat van vetverbranding te krijgen, in plaats van vetopslag.

Vanuit deze invalshoek kun je voedingsadvies in Leeuwarden bij ons verwachten.

Voedingsadvies in Leeuwarden; altijd persoonlijk en op maat

Ons voedingsadvies in Leeuwarden is altijd persoonlijk. Dat moet ook wel om succesvol te zijn. Wat je moet eten en drinken is namelijk afhankelijk van je lengte, gewicht, geslacht, achtergrond, doelstellingen en behoefte.

Als je voedingsadvies bij ons in Leeuwarden aanvraagt, zul je evenwel ervaren dat wij nog een stap verder aan. Wij kijken naar je genen, om preciezer te zijn: je genexpressie.

Bij alle cliënten die we hebben geholpen, blijft het bijzonder te zien hoe erg de genexpressie per persoon kan verschillen. Dit betekent dat de één een significant ander eetpatroon nodig heeft dan de ander.

Daarbij is het heel waardevol om te weten dat als een gen zogezegd “vies” is, deze alsnog voordelen kan hebben. Letterlijk hele transformaties in iemands energie, gezondheid en lichaamsverhouding kunnen worden gerealiseerd als je bewust bent van jouw genexpressie en wat je hier allemaal aan kunt doen.

Daarom kijken we vanzelfsprekend samen naar de mogelijkheden die er zijn, zodat we een gericht advies kunnen geven. Met de specifieke voedingsadvies in Leeuwarden bij ons ben je geen nummertje en zetten we je ook niet op een one size fits all programma. Advies op maat is waar wij in geloven.

Indien gewenst kunnen we je ook helpen met het starten correcte en gerichte trainingen. De waarde hiervan wordt veelal onderschat.

Onderschat niet de juiste trainingsvorm voor je gezondheid

Hoe meer en hoe grotere bedreigingen je aankunt, hoe beter de kwaliteit van je leven is en hoe langer je leeft. Spiermassa is rechtstreeks gelinkt aan de capaciteit van jouw organen en daarmee aan je overlevingskansen. Daarbij moet ook ander weefsel, zoals bindweefsel, zich ontwikkelen om te ondersteunen bij de extra spiermassa.

Traditionele vormen van conditietraining helpen vaak voor het voorkomen van een aantal chronische ziekten. Het is evenwel een correcte weerstandstraining dat de meest krachtige en robuuste strategie blijkt te zijn.

Het endocrien stelsel (hormoon stelsel), waar spiermassa een heel groot deel van uitmaakt, bestaat uit klieren oftewel endocriene klieren (hormoonklieren). Endocriene organen geven van hormonale stoffen in het bloed af. Deze organen reguleren onze stofwisseling en ons immuunsysteem. Spieren zijn dus van invloed op de gezondheid.

Personal trainer demonstreert oefening aan klant - Joeri Zwart
Persoon die met gewichten traint - Joeri Zwart
Medicinbal - Joeri Zwart
Boek: de kracht van slim trainen - Joeri Zwart

Als gevolg hiervan kan weerstandstraining diabetes 2 voorkomen, insulinegevoeligheid verbeteren, cardiovasculaire gezondheid verbeteren door de bloeddruk te verlagen in rust, cholesterol levels en samenstelling optimaliseren en botdichtheid vergroten. Daarbij keert het zelfs sommige factoren van veroudering om. Wij hebben dit in de praktijk herhaaldelijk waargenomen.

Ons lichaam past zich voortdurend aan aan de omgeving. Zoals de alvleesklier insuline aan het bloed afgeeft om de suikerspiegel te reguleren, zo stuurt spiermassa chemische stoffen naar allerlei verschillende weefsel in je lichaam. Wat de boodschap feitelijk is, is: “ik ben er nog en ik heb jullie nodig”. Dit stimuleert al het andere weefsel te voldoen aan de vraag van de spieren en blijven daarom goed/gezond functioneren.

Wij hebben gevonden dat dit volledig los staat van de spanning die op je gewrichten komt. Je hoeft dus niet met zware gewichten te trainen om je botdichtheid te vergroten. Het chemische signaal als gevolg van onze specifieke trainingsprikkel volstaat.

Voedingsadvies in Leeuwarden; samen aan de slag

Ons team dat voedingsadvies geeft in Leeuwarden heeft de kennis en kunde om je te begeleiden als het gaat om voeding en training. Jij kent evenwel jezelf het beste. Daarom benadrukken wij de samenwerking hierin.

Wil je weten of wij jou kunnen helpen? Kom dan eens langs voor een gratis adviesgesprek.

Over Joeri Zwart Personal Training

Laten we volledig open en eerlijk zijn over onze trainingen: de trainingen zijn niet per se leuk of trendy.

Een correcte training bij ons is een specifiek ontworpen training voor jou, met als doel om effectief, doelgericht en efficiënt verbeteringen in jouw lichaam te stimuleren. Een no-nonsense aanpak.

Dit betekent dat je weinig tijd kwijt bent aan de training, überhaupt weinig hoeft te trainen, en daardoor juist overdag volledig energiek bent om te knallen.

Bij Joeri Zwart Personal Training begrijpen we dat iedereen een ander lichaam heeft en een ander leven leidt. En dat het dagelijks leven de tijd voor sporten of gezonde maaltijden volledig kan opslokken.

Wil je werken met iemand die jouw worstelingen begrijpt en je kan helpen die te overwinnen? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

De Centrale 29, 8924 CZ, Leeuwarden
06-12978036

Kettlebells - Joeri Zwart
Boek: de kracht van slim trainen - Joeri Zwart

Wil je eerst zelfstandig aan de slag met afvallen?

joeri-zwart-whatsapp