Ga naar de inhoud

Dit klinkt simpel. Wij zien echter dat de kennis over de juiste voeding alsook een daadwerkelijk correcte training vaak beperkt dan wel onjuist is. Hierdoor halen mensen niet hun doelen. Daarbij proberen mensen veelal one size fits all programma’s, waar hun lichaam niet goed op reageert en meestal lastig is te implementeren in een drukke werkdag.

Wij hebben ruimschoots 14 jaar ervaring met het helpen van mensen met afvallen. Je hoeft dit dus niet alleen te doen. Wil je afvallen in Leeuwarden, dan kunnen wij je hierbij helpen. Laat ik uitleggen wat onze kijk op afvallen is.

Er zijn talloze mensen die zijn afgevallen simpelweg door minder calorieën te eten dan dat ze nodig hebben. Er zijn miljoenen mensen afgevallen door alleen een energietekort te creëren. Deze basiskennis is belangrijk om mee te nemen in je afvalproces.

Dat te hebben gezegd. Afvallen is meer dan uitsluitend een energietekort creëren. Eten hoor je meer te zien als chemische informatie dan als eenheden brandstof. De chemische informatie vertelt je lichaam om vet op te slaan of te verbranden.

Voor mensen die meer moeite hebben met afvallen en het rekensommetje simpelweg niet werkt, is het goed om te kijken naar wat er gegeten wordt.

Eten spreekt dus de taal van onze genen. Ze vertellen ze hoe ze moeten functioneren. Het vertelt ons of cellen moeten splitsen, welke proteïne het moet aanmaken alsook in wat voor soort cel het moet transformeren. De juiste voeding voor jou zorgt ervoor dat je cellen weer vrij kunnen communiceren met elkaar en met deze gezonde voeding. Dit zorgt er tevens voor dat het lichaam krijgt te horen dat het vet moet verbranden in plaats van opslaan.

Afvallen in Leeuwarden; kies voor uitsluitend effectief vet verbrandende trainingstechnieken

Wanneer je eenmaal overgewicht hebt, is het lastig om uit de vicieuze cirkel of zelfs neerwaartse spiraal te komen. Je hebt extra gewicht, waardoor het bewegen moeilijker wordt. Omdat het bewegen moeilijker wordt, kom je extra aan. Je wilt en moet uit die spiraal komen.

Verder is het noemenswaardig dat weefsel onderling met elkaar concurreren voor voedingsstoffen. Je zou verwachten dat al het weefsel in één lichaam elkaar zou helpen, maar dit is niet het geval. En als één van de weefsels een voordeel heeft, in massa bijvoorbeeld, dan zal die eerder deze stoffen opeisen.

Stel als je meer vetmassa hebt dan zal dit eerder de voeding opeisen, waardoor je steeds meer in vet toeneemt. Dit betekent dat een dieet dat resulteert in een toename van vetmassa de genen inschakelt die opslag van vetmassa bevorderen en daarmee beter kunnen concurreren met ander lichaamsweefsel. Dit is onder andere een verklaring voor food cravings en dus het gedrag van mensen met overgewicht dat resulteert in een toename van vetmassa.

Trainingsruimte met dumbbells - Joeri Zwart
Fitnessapparatuur - Joeri Zwart
Smartphone met data - Joeri Zwart
Joeri Zwart

Maar, wat nu als je spiermassa aan de winnende hand is? Dan heb je dit probleem een stuk minder snel.

Daarom is de eerste stap in beweging komen. Niet gewoon bewegen, maar gerichte training. Een specifieke trainingsmethode en technieken met fitnessoefeningen die bij jouw situatie passen waarmee je gericht af kunt vallen en weer een energiek lichaam op kunt bouwen.

De trainingsmethode die ik heb ontwikkeld voor mijn team en hun cliënten die effectief willen afvallen, zorgt voor een krachtige omschakeling in jouw lichaam. Namelijk, van een staat van vetopslag naar vetverbranding. Deze omschakeling is niet te behalen met normale trainingen of cardio.

Onze specifieke trainingsprikkel zorgt ervoor dat je lichaam de hormonen adrenaline en glucagon aanmaakt om het enzym hormoongevoelige lipase te activeren. Dit enzym stimuleert de omzetting van vet naar energie voor de spieren.

Hoewel je dit effect met voeding ook kunt realiseren, gaat het dan een stuk langzamer en moeizamer. Cru gezegd stimuleer je met voeding één metabolisch effect. Bij weerstandstraining zie je echter een gigantisch sneeuwbaleffect. Één molecuul adrenaline kan namelijk 10 of 100 andere enzymen activeren, die op hun beurt weer 100 enzymen activeren, etc. waardoor je duizenden moleculen glucose tegelijkertijd vrijkomen. Dit sneeuwbaleffect is daarom extreem effectief om je lichaam in een staat van vetverbranding te brengen.

Overgewicht en afvallen

Met iedereen die bij mij komt trainen, maak ik een trainingsschema op maat. We kijken daarbij eerst naar jou en jouw situatie als geheel. Als jij bijvoorbeeld overgewicht hebt (en last hebt van daaraan gerelateerde problemen), brengen we dit in kaart en kijken hoe we vanuit jouw omstandigheden naar jouw doelen (waaronder afvallen) kunnen werken. Kortom, een training op niveau, toegespitst op jou.

Daarnaast geef ik je advies over voeding en eventueel andere aanwijzingen voor thuis. Maar nog belangrijker in mijn aanpak, is het in gesprek blijven met elkaar. Zo word jij bewust van het proces en kan ik bijhouden wat wel en wat niet voor je werkt.

Afvallen in Leeuwarden; je hoeft geen slachtoffer te zijn van je slechte genen

Ondanks dat in het menselijk DNA een bepaald setpoint is opgeslagen, kan omgeving en dieet het menselijk dna wijzigen zonder daadwerkelijk het lichaamstype te veranderen. Anders gezegd, je genen zijn het pistool, maar de omgeving haalt de trekker over. Zo blijkt uit het vakgebied epigenetica dat je genen altijd dezelfde samenstelling hebben, maar dat dieet en fysieke belasting bepaalde genen in een zekere mate kunnen in- of juist uitschakelen.

Op onze genen zit dus als het ware een aan- en uitknop. Als jouw ouders geen melk en zonlicht kregen, is de kans groot dat daarmee jouw knop voor het versterken van je botmassa op uit staat. Afhankelijk van wat je eet, kun je op de aan knop drukken van vetverbandende genen.

Zoals de genen in een bepaalde mate kunnen worden ingeschakeld voor een toename van vetmassa, kunnen deze ook in een bepaalde mate worden uitgeschakeld, en zelfs genen inschakelen die een toename van spiermassa bevorderen. Je bent dus niet voor altijd gebonden aan de mindere eigenschappen van je eigen lichaamstype.

Voor mensen die willen afvallen in Leeuwarden, begeleiden wij je naar het benodigde eetpatroon dat nodig is om de juiste genen in te schakelen en verkeerde genen uit te schakelen.

Belangrijk om te weten is hoe belangrijk een specifiek ontworpen trainingsmethode hier een sleutelrol in speelt. De no-nonsense en resultaatgerichte methode die ik heb ontwikkeld voor mij en m’n team voor mensen die willen afvallen kunnen je spieren in een modus van vetverbranding zetten.

Ik geef je één voorbeeld als toelichting hierop, zodat je een beeld kunt krijgen van wat er mogelijk is met de juiste trainingsmethode en technieken. LPL is een enzym dat vooral voorkomt aan de binnenkant van bloedvaten in het hart, vetweefsel en spieren dat zich bindt aan vetten in het bloed en ervoor zorgt dat vet kan worden omgezet naar energie of dit vet opslaat als lichaamsvet. Het is dus een soort schakelaar die voor een groot deel bepaalt waar het vet uit je eten heen gaat

Onze methode zorgt ervoor dat LPL vet uit je bloedstroom slurpt en gebruikt het als energie. Anders gezegd, door onze intensieve workouts gaan de LPL enzymen in jouw spieren lijken op ADHD-ers die heel snel vet in je spieren drukt. Dat, terwijl deze enzymen in jouw vetmassa een stelletje slome duikelaars worden.

Dit is één van de voorbeelden waar wij onze focus op hebben als iemand bij ons wil afvallen in Leeuwarden.

Personal trainer met klant - Joeri Zwart
Dumbbells - Joeri Zwart

Afvallen in Leeuwarden; samen aan de slag

Afvallen in Leeuwarden, daarvoor begin je bij ons met een specifieke vetverbrandende workouts en werken geleidelijk aan het eetpatroon. Een pragmatische aanpak is hier vereist, voor zowel je lichaam alsook om het vol te houden. Wij zullen voor jou de stok achter de deur zijn. Je hebt altijd een personal trainer die je persoonlijk advies geeft, zodat je precies weet hoe je ervoor staat en wat de bedoeling is.

Ga ook aan de slag!

Ben je klaar met je overgewicht, neem dan eens contact met ons op. Wij helpen je graag persoonlijk verder met het afvallen in Leeuwarden.

Over Joeri Zwart Personal Training

Laten we volledig open en eerlijk zijn over onze trainingen: de trainingen zijn niet per se leuk of trendy.

Een correcte training bij ons is een specifiek ontworpen training voor jou, met als doel om effectief, doelgericht en efficiënt verbeteringen in jouw lichaam te stimuleren. Een no-nonsense aanpak.

Dit betekent dat je weinig tijd kwijt bent aan de training, überhaupt weinig hoeft te trainen, en daardoor juist overdag volledig energiek bent om te knallen.

Bij Joeri Zwart Personal Training begrijpen we dat iedereen een ander lichaam heeft en een ander leven leidt. En dat het dagelijks leven de tijd voor sporten of gezonde maaltijden volledig kan opslokken.

Wil je werken met iemand die jouw worstelingen begrijpt en je kan helpen die te overwinnen? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Vechtstraat 66a, Groningen
06-12978036

Joeri Zwart
Stapel boeken: de kracht van slim trainen - Joeri Zwart

Lees over onbekende effectieve trainingstechnieken en voeding voor je vetverbrandende genen

joeri-zwart-whatsapp