Ga naar de inhoud
Personal trainer die klant traint - Joeri Zwart
Persoon die buikspieroefeningen doet - Joeri Zwart

Bij ons krijg je met gericht voedingsadvies in Groningen een duidelijk beeld van wat jouw genetisch zwakke en sterke punten zijn. Simpelweg “gezond eten” helpt niet iedereen met gezondheidskwaaltjes, ongemakken en weinig energie.

Door middel van onze epigenetische scan kunnen we een persoonlijk beeld vormen van jouw genetisch profiel. Als we dit inzichtelijk hebben gemaakt, stellen we een actieplan op om jouw ongezonde genen weer schoon te krijgen.

Eerlijkheid en transparantie zijn twee van mijn belangrijke kernwaarden. Daarom ga ik je niet vertellen dat alles eten met mate wel prima is.

Ons voedingsadvies in Groningen is gebaseerd op wetenschap alsook jarenlange praktijkervaring. Het wordt toegespitst op jouw lichaam. Dit is allemaal gebaseerd op wetenschap en alle ervaringen van onze cliënten: niet op een nieuwe hype of trend.

Voedingsadvies in Groningen; onze visie

Vandaag de dag zien we eten als brandstof, iets wat vitamine en mineralen draagt. Voorheen zagen mensen voeding bijna als een heilig iets.

Hun liederen over eten en gebeden reflecteren het geloof dat het nuttigen van eten zorgt voor verbinding met het grote web van het leven.

Dat geloof blijkt in essentie waarheid te zijn. Onze genen maken namelijk dagelijks beslissingen op basis van chemische informatie die ze ontvangen afhankelijk van wat je eet.

Eten is dus minder een brandstof, maar meer een taal die informatie uit de omgeving overbrengt aan onze genen.

De informatie uit de omgeving programmeert je genen. Dit kan een gunstige programmering zijn die onze gezondheid waarborgt, of een ongunstige die leidt tot ziekte.
Het concept van gezonde genen is in principe heel simpel: genen werken prima, totdat ze verstoort worden.

Externe krachten die voor de verstoring zorgen kunnen verschillen van wat je eet, drinkt, ademt, wat je denkt, enzovoort. Ook een onbalans in voeding heeft een impact. Meestal leidt een tekort aan voedingsstoffen tot een verstoring van de functie van de genen.
Voorheen werd gedacht dat je goede of slechte genen hebt. De leer van de epigenetica laat duidelijk zien dat het geen loterij is. Wij controleren zelf de gezondheid van onze genen.

Je kunt het daarom als volgt zien: je genen zijn het pistool en jij bepaalt of je de trekker over haalt.

Voedingsadvies in Groningen; altijd persoonlijk en op maat

Voedingsadvies in Groningen bij ons stellen we pas op nadat we met je gesproken hebben, gekeken hebben naar je situatie en de doelstellingen die je hebt. Alleen op die wijze kunnen wij jou adequaat helpen.

Voedingsadvies bij ons in Groningen is dus altijd persoonlijk. Dat moet ook wel om succesvol te zijn. Wat je moet eten en drinken is namelijk afhankelijk van je lengte, gewicht, geslacht, achtergrond, doelstellingen, et cetera.

Bij alle cliënten die we hebben geholpen, blijft het bijzonder te zien hoe erg de genexpressie per persoon kan verschillen. Dit betekent dat de één een significant ander eetpatroon nodig heeft dan de ander.

Daarbij is het heel waardevol om te weten dat als een gen zogezegd “vies” of “ ongezond” is, deze alsnog voordelen kan hebben. Letterlijk hele transformaties in iemands energie, gezondheid en lichaamsverhouding kunnen worden gerealiseerd als je bewust bent van jouw genexpressie en wat je hier allemaal aan kunt doen.

Boutique gym van buiten - Joeri Zwart
Boutique gym van buiten - Joeri Zwart
Personal trainer die een klant traint - Joeri Zwart
Trainingsruimte met fitnessapparatuur - Joeri Zwart

Wat kan ik verwachten van voedingsadvies in Groningen?

Voedingsadvies in Groningen bij ons omvat niet één adviesgesprek en een eetschema. Wij maken er een pragmatisch proces van.

Bij ons houden voedingsconsult in dat je een gedetailleerd beeld krijgt van je levensstijl, eetgewoonten, medische geschiedenis en eventuele zorgen over uw gezondheid en welzijn. Met deze informatie kunnen we samen met jou richtlijnen opstellen dat past bij jouw behoeften, jouw levensstijl en dagelijkse verplichtingen.

Wij werken met je samen om het voedsel te identificeren dat je zou moeten eten en je helpen te genieten van een overvloed aan heerlijk voedsel dat je een goed voldaan en verzadigd gevoel.

Waar nodig krijgt je ook advies en aanbevelingen over welke vitamine- en mineralensupplementen voor jou het beste zijn om het goede van je voeding aan te vullen en je van volledige voeding te voorzien.

Om je gezondheid holistisch te bekijken, geloven wij in het kijken naar meerdere aspecten van je gezondheid en welzijn. We pakken met deze werkwijze niet alleen je symptomen aan. Wij gaan op zoek naar de onderliggende oorzaken van jouw gezondheidsproblemen.

Uiteindelijk ga jij naar huis met een op maat gemaakt actieplan en praktische richtlijnen.

Onderschat niet de juiste trainingsvorm voor je gezondheid

Hoe meer en hoe grotere bedreigingen je aankunt, hoe beter de kwaliteit van je leven is en hoe langer je leeft. Spiermassa is rechtstreeks gelinkt aan de capaciteit van jouw organen en daarmee aan je overlevingskansen. Daarbij moet ook ander weefsel, zoals bindweefsel, zich ontwikkelen om te ondersteunen bij de extra spiermassa.

Traditionele vormen van conditietraining helpen vaak voor het voorkomen van een aantal chronische ziekten. Het is evenwel een correcte weerstandstraining dat de meest krachtige en robuuste strategie blijkt te zijn.
Het endocrien stelsel (hormoon stelsel), waar spiermassa een heel groot deel van uitmaakt, bestaat uit klieren oftewel endocriene klieren (hormoonklieren). Endocriene organen geven van hormonale stoffen in het bloed af. Deze organen reguleren onze stofwisseling en ons immuunsysteem. Spieren zijn dus van grote invloed op de gezondheid.

Als gevolg hiervan kan onze unieke weerstandstraining diabetes 2 voorkomen, insulinegevoeligheid verbeteren, cardiovasculaire gezondheid verbeteren door de bloeddruk te verlagen in rust, cholesterol levels en samenstelling optimaliseren en botdichtheid vergroten. Daarbij keert het zelfs sommige factoren van veroudering om. Wij hebben dit in de praktijk herhaaldelijk waargenomen.

Ons lichaam past zich voortdurend aan aan de omgeving. Zoals de alvleesklier insuline aan het bloed afgeeft om de suikerspiegel te reguleren, zo stuurt spiermassa chemische stoffen naar allerlei verschillende weefsel in je lichaam. Wat de boodschap feitelijk is, is: “ik ben er nog en ik heb jullie nodig”. Dit stimuleert al het andere weefsel te voldoen aan de vraag van de spieren en blijven daarom goed/gezond functioneren.

Over Joeri Zwart Personal Training

Laten we volledig open en eerlijk zijn over onze trainingen: de trainingen zijn niet per se leuk of trendy.

Een correcte training bij ons is een specifiek ontworpen training voor jou, met als doel om effectief, doelgericht en efficiënt verbeteringen in jouw lichaam te stimuleren. Een no-nonsense aanpak.

Dit betekent dat je weinig tijd kwijt bent aan de training, überhaupt weinig hoeft te trainen, en daardoor juist overdag volledig energiek bent om te knallen.

Bij Joeri Zwart Personal Training begrijpen we dat iedereen een ander lichaam heeft en een ander leven leidt. En dat het dagelijks leven de tijd voor sporten of gezonde maaltijden volledig kan opslokken.

Wil je werken met iemand die jouw worstelingen begrijpt en je kan helpen die te overwinnen? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Geulstraat 35, Groningen
06-12978036

Joeri Zwart
Joeri Zwart
joeri-zwart-whatsapp