Op de middelbare school moet je op een gegeven moment zogezegd kiezen wat je wilt doen voor de rest van je leven. Ik vond alleen sport leuk. ‘Verstandig’ als ik was, koos ik toch maar voor de studie Bedrijfseconomie. Niet echt mijn kop thee (zacht uitgedrukt). Toch heb ik maar de bachelor afgerond en nog een minor Psychologie gedaan.
Zeven jaar lang heb ik op de aandelenmarkt gewerkt en deed tegelijkertijd modellenwerk. Omdat bij beide toch niet mijn hart niet lag, ging ik mij alsnog verdiepen in het menselijk lichaam en training. Financieel gezien was dit geen logische keuze en ook zeker niet conform de maatschappelijke verwachting. Maar ik wilde mijn leven leiden op mijn voorwaarden en ik wilde een expert worden op het gebied van fitness en revalidatie. Ik wilde nieuwe plafonds hierin doorbreken. Daarbij was ik gebrand om alles tot in detail te weten komen.
Vrijwel al mijn vrije tijd ging in mijn begin twintiger jaren naar het bestuderen van training en de effecten daarvan op het lichaam. Ik ben inderdaad zo’n mafkees die met kinderlijk enthousiasme tot 3 uur ’s nachts ‘taaie’ wetenschappelijke onderzoeken leest. Gelukkig was ik toch altijd in goed gezelschap, zoals blijkt uit de foto.
Ik werd bekend met High Intensity Training (HIT). Kort hierna heb ik met de Amerikaanse experts van deze trainingsmethode contact gezocht. Ik heb me met een open blik ten volste verdiept in deze onorthodoxe trainingsprincipes.
Na jarenlang alles (echt alles) hiervan te hebben bestudeerd en discussies aangegaan, heb ik ze herhaaldelijk met succes toegepast op verschillende doelgroepen. Van mensen met blessures en aandoeningen tot genetische gezegende topsporters heb ik deze principes kunnen uitkristalliseren en toespitsen.
Ik moet toegeven dat het ten diepste begrijpen van deze trainingsprincipes een intellectuele uitdaging is. Als je eenmaal begrijpt hoe het werkt, kun je met 20% van de tijd en inspanning een beter resultaten behalen dan traditionele trainingsmethoden. Besef dat het niet gaat om iets glimmends nieuws. Het gaat om het daadwerkelijk en ten volste begrijpen van wat een correcte trainingsprikkel is en hoe die per persoon verschilt.
Ik en het hele team omarm deze intellectuele benaderwijze en laten ons niet leiden door wat de massa doet of wat goed “voelt”.
Onze jarenlange laser focus op resultaatgericht trainen leert ons dat mensen onderschatten wat haalbaar is in een kort tijdsbestek. Mensen hun eigen zelfopgelegde grenzen laten verleggen, doen wij met groot genoegen.
Vandaag de dag omschrijven mensen me vaak gekscherend als een autist. Ik denk dat dat eigenlijk m’n sterkste punt is: mijn natuurlijk onderzoekend gedrag om zelfstandig gedetailleerde informatie te verzamelen. Die obsessie zorgt ervoor dat ik vastbesloten ben om tot de kern te komen.
Meer hierover kun je lezen in mijn boek: De kracht van slim trainen
Mijn expertise
Om blessures en aandoeningen heen trainen
Mensen met hernia’s, reuma, nek- en rugpijn, overbelastingen vanwege (verkeerde) werkhouding.. Vaak zijn het juist deze mensen die geen genoegen nemen met hun fysieke gesteldheid en meer willen. En terecht!
Mijn expertise ligt bij het zo fit mogelijk maken van jou, ongeacht de fysieke beperking. De combinatie van mijn kennis over training en netwerk in de revalidatie, maakt dat ik jou hiermee uitstekend kan helpen.
Effectief trainen
Een training die past in jouw drukke agenda
Mijn motto over training is hier eigenlijk allesomvattend: Get in the gym, get out and get a life. Zelf ben ik het liefst maximaal productief op een dag, dus ik snap de gedachte van de zogenoemde ‘high performance’ mensen als het gaat om trainen. Liever weinig tijd kwijt aan je training en per saldo meer productieve uren op een dag.
En dat kan. Ik doe het en jij kan dat ook. Je kunt je doel vaak al bereiken met één keer in de week trainen: of je nu sterker wilt worden, een mooier figuur wilt creëren, of simpelweg zo fit en scherp mogelijk zijn tijdens je werk. Dat ik een boek over dit onderwerp heb geschreven getuigt van mijn obsessie over dit onderwerp: slim trainen.
Workshops, clinics en presentaties
De meerwaarde van weerstandstraining in jouw tak van sport
Het delen van kennis over mijn favoriete onderwerp (weerstandstraining) met mensen die dezelfde interesse hebben, vind ik één van de mooiste dingen die er is. Bovendien kan ik op deze manier indirect veel mensen helpen met training. En dat is mijn missie: zo veel mogelijk mensen helpen de kwaliteit van hun leven te verbeteren door middel van training.
Onderwerpen kunnen bijvoorbeeld zijn:
- De natuurkunde van fitness
wat een oefening ‘goed’ maakt - Cardio bestaat niet
hoe je een betere globale conditionering kunt behalen zonder cardiotraining - Gevorderde trainingstechnieken
het toespitsen van niet alleen de training en oefeningen, maar zelfs de herhaling