Ricardo Hazenberg

Mijn naam is Ricardo Hazenberg en ik ben personal trainer met een focus op

– Afvallen
– Efficiënt trainen
– Trainen met blessures.

Van jongs af aan ben ik altijd al bezig geweest met sport en gezondheid: binnen mijn studie en werk, maar ook in de sportschool en voetbal. Zo heb ik lange tijd bij Flevo Boys in Emmeloord gevoetbald, tot ik moest stoppen vanwege een blessure. Sindsdien train ik volgens de HIT-methode. Ik sta persoonlijk volledig achter deze methode: ik haal voldoening uit de intensiteit terwijl ik toch mijn langetermijngezondheid waarborg.

Als trainer ben ik open en kritisch, en heb oprecht interesse in jouw verhaal. Ik haal namelijk enorm veel energie uit het helpen en begeleiden van mensen. Met plezier zorg ik er dan ook voor dat je tijdens een training het maximale uit jezelf haalt. Dit doe ik door middel van een op maat gemaakt schema en een scherpe blik op houding en techniek – de fijne kneepjes geleerd door jarenlange ervaring binnen training en revalidatie.

Kamp jij met een paar kilootjes te veel, heb je een blessure maar wil je toch fit worden of wil je op de meest efficiënte manier trainen, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Aan one-size-fits-alltrainingsprogramma´s doe ik niet. Dat geldt ook voor eventuele voedingsprogramma’s. Ik pas alles aan op jouw capaciteiten en doelen. En dit aanpassen blijft een proces: naarmate we meer resultaten zullen zien, passen we samen programma’s aan. En wees gerust, tussen het harde werken door ben ik ook zeker in voor een praatje.

Wil je kennismaking, een proefsessie inplannen of direct samen aan de slag?

Stuur mij dan mailtje

Klantervaringen

Arlen Twaalfhoven – HUGseat

“Na ziekte, operatie en langzaam herstel, is het puffend achter m’n twee energieke kinderen aan rennen al een workout. Maar ik wil wel weer van die belabberde conditie af, besluit ik ’s avonds laat in bed. In zo weinig mogelijk tijd alsjeblieft. Vanaf het nachtkastje lacht Joeri Zwart op de cover van ‘De kracht van slim trainen’ me toe. Zucht. Vooruit.

Via Joeri kom ik direct uit bij Ricardo Hazenberg, de man die me graag, gefocust en met een stralende glimlach laat kennismaken met HIT. Zijn enthousiasme is aanstekelijk, zijn kundigheid overtuigend. Ik ga bij ‘m trainen. Onvermoeibaar moedigt hij me wekelijks aan. Als ik denk dat ik leeg ben, laat hij me steevast nog eens twee herhalingen doen – hoe dan?! Ligt het zijn aardige stem? Ondanks m’n protest doet hij er geregeld 2,5 kilo bij op. Herhaalt met engelengeduld: “schouders ontspannen”. Geeft talloze voedingstips die ik makkelijk kan toepassen. En precies wanneer het nodig is, staat hij op de rem. Ricardo is resoluut. Betrokken. Echt keigoed in wat hij doet.

Binnen vier weken sta ik ’s ochtends om half zeven neuriënd broodjes te smeren. Tegenwoordig speel ik onbezorgd tikkertje. Heb ik weer vertrouwen in m’n lijf. En rust in mijn hoofd. Want tot spierfalen trainen, leert je echt wel je mind de baas te zijn.”

Erik

“Ik heb het geluk dat ik enigszins atletisch gebouwd ben. Maar individueel sporten (met name sporten in de sportschool) trok mij eerst totaal niet en voor teamsport had ik eigenlijk nooit tijd. Na de middelbare school heb ik dan ook weinig tot niets aan sport gedaan, tot ik enkele jaren geleden begon met hardlooptrainingen. Want nu ik de veertig gepasseerd ben, begint bij mij het bewustzijn te ontstaan dat ik fit ouder wil worden. Ik zie om me heen wat voor verschil dat kan maken.

Ik kwam met de trainingsmethode die Ricardo hanteert in aanraking en dat sprak mij zonder twijfel direct aan. Het klonk logisch en houdt zich ver van bizarre workouts. Aanvullend geeft Ricardo tips over voeding – zonder enige dieetverplichtingen. Zodoende ben ik dus gestart bij Ricardo.

Nu een maand of vijf verder ben ik enorm enthousiast over de vooruitgang die ik heb geboekt door deze vorm van trainen en begeleiding. Ik sport twee keer per week een half uur. Dit voelt niet als een enorme opgave, maar maakt wél dat ik me een heel stuk fitter voel. Ik merk al aanzienlijke verschillen in mijn lichaam: het is al een stuk sterker geworden en lichamelijke kwaaltjes zijn verdwenen.

Ricardo hanteert voor mij een vast programma, waarbij ik de ruimte krijg om input te leveren. Samen kijken we vervolgens naar wat wel en wat niet werkt voor mij. En ook tijdens de workouts zelf kan ik rekenen op Ricardo’s hulp – juist als het echt zwaar begint te worden. En dat wordt het regelmatig: Ricardo weet mijn grenzen goed op te zoeken. In sommige van zulke gevallen kan ik hem wel schieten, maar achteraf ben ik altijd blij dat hij me net dat laatste beetje pusht. Naast dit alles is Ricardo ook gewoon prettig om mee samen te werken. Ik betrapte mezelf er laatst zelfs op dat ik het leuk vond in de sportschool bezig te zijn!”