Ga naar de inhoud

Toen corona zijn intrede deed in het jaar 2019 besefte ik goed wat de betekenis van fysieke en mentaal gezondheid is. Er kwamen destijds veel berichten in het nieuws van jonge slachtoffers, met overgewicht, die voordat zij ziek werden in redelijke fysieke gezond verkeerden.  

Je waant je, zeker als je jong bent, in een positie van: “er gebeurt mij qua gezondheid niets, ziek worden hoort bij oude mensen”. Gezondheid lijkt dan vanzelfsprekend, de pandemie heeft duidelijk laten zien dat dit niet het geval is.   

Ik besefte mij dat ik rond die tijd geen gezonde levensstijl had. Ik was betrekkelijk ongezond, vond mezelf te zwaar en had vrijwel geen conditie omdat ik niet actief sportte. Ik wilde dit veranderen. Ik wilde afvallen, mijn conditie verbeteren en mijn kracht vergroten.  

Door geleidelijk intensiever te sporten, onder professionele begeleiding, is het mij in een jaar tijd gelukt om 20 kg af te vallen. Mijn vetpercentage is bijna gehalveerd van 19% naar 9%. Ik ben ook sterker geworden, fitter en daardoor voel ik me beter.  

De persoonlijke begeleiding van Ricardo heeft me geholpen om dit succes te behalen. Samen hebben we gekeken naar realistische doelen die we hebben kunnen vormgeven. Door zijn kennis omtrent gezonde voeding, het trainen tot spierfalen én zijn enthousiasme waarmee hij deze kennis kon overbrengen werd ik zelf ook gestimuleerd om mijn leefstijl te veranderen. 

Ik ben gaan hardlopen en heb structuur aangebracht in mijn voeding. Ik ervaar de begeleiding van Ricardo, en in de waarneming ook die van Bren en Joeri, als prettig. Er is ruimte voor een aansluitende persoonlijke benadering. Ik vind dat dit erg relevant is om de motivatie voor het behouden van de resultaten vast te houden.   

Arend 

Eindelijk gelukt: 20 kg afgevallen en streefgewicht behaald

Joeri Zwart
Arend vóór en na zijn gewichtsverlies
joeri-zwart-whatsapp